Structure Elements: Olyan karbonváz gyártási technológia alkalmazása, ahol a váz fő csövei és szerkezeti részei önállóan kerülnek legyártásra, majd ezeket a szerkezeti részeket illesztik. A daraboknál természetesen figyelembe veszik a különböző terhelési körülményeket.


AWS: Olyan szilikon töltet-betét alkalmazása a monocoque tecnológiával együtt, amelyet a gyártási folyamat után eltávolítva a karbon vázak belső felülete egyenletesebb, simább lesz. Ez egyaránt növeli a tartósságot és a merevséget.


Double Chamber Technology: A nagy terhelésnek kitett vázcsőbe integrált merevítő borda, amellyel kisebb falvastagsággal nagyobb hajlítómerevség érhető el.


Nano Matrix Carbon: Epoxy alapú mátrix struktúrában elhelyezett, speciális NANO-részecskés karbon vázanyag.


Flex-Stay: Komfortos, rezgés-csillapítás növelő lánc- és támvilla kialakítás.


Carbon Fork: 100%-ban karbonból készült első villa. Megbízhatóbb irányíthatóságot és fékezési hatásfokot biztosít.


TFS - Techno Forming System: Sajtolási eljárásokkal 6061-es alumíniumból készült váz.


HFS - Hydro Forming System: Folyadéknyomás-formázó tecnológiával Prolite 66 alumínium alapanyagból készült vázcsövek.


Prolite 66 Triple Butted Aluminium: A Merida magas kategóriát képviselő Prolite 66-os alumínium alapanyagú, háromszorosan húzott csövei.


MATTS Taper Top Tube: A jól bevált, robot hegesztési techológia alkalmazása a hátsó rész felé csökkenő csőátmérőjű SHOTGUN formájú csöveknél.


Shotgun 6061: A Merida által alkalmazott, duplacsövű puskára hasonlító vázcső keresztmetszete, amellyel nagyobb hajlító és csavaró merevséget értek el.


Egg-shape Headtube: Félintegrált kormánycsapágyat magába fogadó - a stresszpontokon megerősített - tojás formájú fejcső, a legjobb merevség elérése érdekében.


Cone-head Head-tube: Olyan fejcsőkialakítás, amelynél az alsó - nagyobb terhet viselő - csapágycsésze nagyobb átmérőjű.


X-Taper Headtube: Megnövelt alsó átmérővel - amely 1,5” - rendelkező fejcső. Elősegíti a precízebb kormányozhatóságot, erősebb villát és fejcsövet eredményez.


Smooth-welding: Speciális technológiai eljárás, amellyel növelik a vázak esztétikáját, anélkül, hogy az gyengítené a hegesztés struktúráját.


K-mount Dropout: Olyan vázpapucs kialakítás, amely könnyedén fogadja a kétcsavaros oldaltámaszt, tárcsafék esetén is.


Internal Cable: Olyan vázkialakítás, ahol a csövön belül fut a váltó,- és esetenként a hátsó fék kábele is.


Racelite 6061 Aluminium: Minőségi 6061-es alumíniumból húzott vázcső anyag.


Post Mount Disc: A váz kiképzése lehetővé teszi a közvetlen hátsó tárcsafék felrögzítését. Egyszerűbb beállítás, könnyebb konstrukció.


M.O.R.E. Suspension: A Merida új hátsó rugózási mechanizmusának elnevezése.


2x10 MTB: Új áttételi arányok a meghajtásban. A két első lánckerék csökkenti a láncfelkapás lehetőségét és a láncvonal is kisebb határok között változik, így a keresztbeváltásra kicsi az esély.


Modular Head: A TIME WARP Team kerékpárok fejcső kialakítása, a speciális közdarab cseréjével 20 vagy 40 mm-el tudjuk módosítani - felhasználástól függően - a kormánypozíciót.


VPK - Virtual Pivot Kinematics: A 140, 160 és a 180 mm-t mozgó összteleszkópos kerékpárok hátsó traktus mozgása - ennek a technológiának köszönhetően - kiemelkedő érzékenységet ért el az optimális meghajtás és nagy hatásfokú fékezési teljesítmény mellett.


Bio Fiber Damping Control: A karbon struktúrához hozzáadott rugalmas szálak teszik komfortossá az MTB merevfarú és az országúti vázakat a megfelelő merevség megtartása mellett.


Fork Travel Hardtail: Megmutatja, mennyit mozog a kerékpár első villája.


Front/Rear Travel Suspension: Megmutatja, mennyit mozog az összteleszkópos kerékpár első villája és hátsó traktusa.


12-142 thruaxle: 12 mm a 142 mm szélességű hátsó tengely. Növeli a merevséget és tökéletesen illeszti a tárcsaféket.


Lock Out: Zárható rugóstag/első villa opció.


Remote Lock-out: A kormányra szerelt eszköz (kar/gomb) segítségével vezérelhető/zárható az első villa, illetve a hátsó rugóstag