Jótállás, szavatosság

Bármilyen áru kicserélésére vagy vételár visszafizetésre csak a kapott nyugta vagy számla bemutatása, illetve visszajuttatása esetén van lehetőség. A jótállási vagy szavatossági igény elbírálásához a hibás termék bemutatása minden esetben szükséges.

Leértékelt és akciós termékek cseréjére és visszavásárlására nincs lehetőség. Ez alól kivételt képeznek a szavatossági és jótállási körbe tartozó meghibásodások melyekre a jogos igény természetesen érvényesíthető.

Szavatossági jogok

Jótállás

merida élettartam garancia

A 2015-ös modellévtől a Merida élettartam garanciát vállal váztörés, repedés esetére, mind a karbon, mind az alumínium vázak esetén. Garanciális probléma esetén a MERIDA kötelezettséget vállal a meghibásodott kerékpár vázának cseréjére.

MERIDA Kerékpárokra a következő garancia feltételek vonatkoznak:
Élettartam garancia karbon és alumínium vázakra
5 év garancia karbon és alumínium villákra
3 év garancia összteleszkópos vázakra 140mm rugóúttól
1 év garancia dirt modellekre és minden egyéb MERIDA termékre
1 év garancia festésre és matricázásra

Garanciális probléma esetén a MERIDA kötelezettséget vállal a meghibásodott kerékpár vázának cseréjére azonos típusban, méretben. Amennyiben ez nem érhető el, a vázat egy újabb modellre cseréli.
Garanciális visszavétellel a MERIDA gyár közvetlenül nem foglalkozik, a felülvizsgálatot és a cserét minden esetben az ön közelében található MERIDA kereskedő intézi.

Gyártói garancia csakis az első tulajdonos által igazolt számlával vehető igénybe a vásárlás helye, dátuma és a termék gyártási száma alapján. Garanciális igény előfeltétele a kerékpár regisztrálása a weboldalunkon (előkészületben, májustól elérhető)
Garanciális cserére csak rendeltetésszerűen használt, a gyártó által jóváhagyott alkatrészekkel szerelt, az első 500 futott km alatt, vagy a vásárlástól számított 6 hónapon belül legalább egyszer MERIDA kereskedő által felülvizsgált kerékpár esetén van lehetőség. Teleszkópok átvizsgálása ezen felül évente legalább egyszer szükséges.

A garancia nem fedezi a cseréből adódó többlet munkadíjat, illetve az esetleges szállítási költséget.
Versenyzésre, ugrálásra vagy bármilyen egyéb túlterhelést jelentő tevékenységre használt kerékpárokra, nem megfelelő szerelés vagy hanyag karbantartás okozta károkra, esést vagy balesetet szenvedett kerékpárokra, illetve a gyártó által nem jóváhagyott alkatrészekkel felszerelt kerékpárokra garancia nem érvényesíthető. Ezek alól kivételt képeznek a karbon országúti, cyclo-cross és merev vagy 100mm-es rugóutat meg nem haladó összteleszkópos mountain bike modellek, ugyanis ezekre versenyzés esetén is garanciát vállal a MERIDA.

A használati utasításban foglalt információk, utasítások elolvasása és pontos követése minden kerékpár vagy alkatrész használatba vétele előtt kötelező, az ehhez kapcsolódó mulasztásokból adódó károkra garancia nem érvényesíthető. Használat közben (pl. szerelés, alkatrész csere) szintén kövesse a használati utasítás erre vonatkozó részeit.