CONTINENTAL

Német technológia 1871 óta.

A kerékpár-gumiabroncsok gyártása terén szerzett több mint száz éves tapasztalatnak köszönhetően vált a Continental egyedülálló, kiemelkedő vállalattá. Ez az egyediség megmutatkozik a Continental kerékpárosok számára készült termékskálájában. A Continental abroncsait nemcsak tervezik a hesseni Korbachban lévő kétkerekű részleg technológiai és fejlesztőközpontjában, hanem a gyártás is nagyrészt Németországban történik. Globális vállalatként, a Continental magas technikai színvonalú gyárakkal rendelkezik Németországon kívül is, de a lényeg, a kézzel készült igényes munka és a jól ismert Német minőség.

ORSZÁGÚTI ABRONCSOK

A Continental országúti abroncsai az egész világon elismertek és mindenhol megütik a mércét. Kiváló menettulajdonságokkal rendelkeznek és tökéletes kombinációi a tapadásnak, a gördülékenységnek, a defekt elleni védelemnek és a súlynak. A teljesítmény elismerése az elmúlt évek számos tesztgyőzelme a különböző szakfolyóiratokban, magazinokban. Egyedülálló technológiákkal és anyagokból készülnek Németországban. Ugyanolyan odaadással és szenvedéllyel, melyet a használói is éreznek sportolás közben.

Minőségi szintek

Prémium - csúcsteljesítmény elérésére készültek a legújabb technológiák felhasználásával a világ legeredményesebb sportolóival együtt  fejlesztve. Minden termék kézzel készül a németországi korbachi szakemberei által. Válogatott anyagok a kiváló minőségért és a kimagasló tulajdonságokért.

Performance - Teljesítmény centrikus gumiabroncsok versenyzőknek. A különlegesen jó minőségű anyagok és a precíz kidolgozás kiváló
minőséget garantálnak.

Sport - Kiváló minőség sportos használatra. 

Vectran Breaker

vectranA VectranTM egy thermoplasztikus, többfázisú szál, amit egy olvasztott VectranTM nevű folyékony kristálypolimerből (LCP) szőnek. A VectranTM az egyetlen szőtt LCP-szál a világon. A megerősített és mátrixfonalakból álló VectranTM nagyon könnyű, rendkívüli módon terhelhető, nem fárad el az anyaga és ötször erősebb, mint az acél. A VectranTM egy defekt elleni védőréteget képez, amely hatékonyabban véd a vágásoktól és a tüskéktől, mint egy normál nejlonszövet. A VectranTM könnyű és rendkívül flexibilis.

DuraSkin

duraskinA DuraSkin oldalfalvédelemmel rendelkező gumiabroncsoknak igagzán meg kell felelniük. Hiszen a legkeményebb körülmények közöt kerülnek bevetésre. A futárbicajoknál a gumiabroncsok csúszkálnak a járdaszegélyen, az utazókerékpároknál kontinenseket kell átszelniük anélkül, hogy elkopnának, a versenykerékpároknál olyan kemény követelményeknek kell megfelelniük, mint a Paris-Roubaix. a kiváló minőségű poliamid szövet megbízhatóan védi a gumiabroncs oldalfalát és felvértezi a köpenyt a szélsőségekre. A tömegből ez a köpeny, barna oldalfalának köszönhetően is kiemelkedik.

Puncture ProTection

puncture protectionAki megbízható kísérőt keres a hétköznapokra, annak a PunctureProTection réteggel ellátott gumiabroncs a megfelelő választás. A robusztus futófelületi gumiréteget egy gumi megerősítésű oldalfallal kombináltuk, ami kiváló defekt és súrlódás elleni védelmet biztosít. Megbízható gumiabroncs, amely a hosszú élettartamra fókuszál.

SafetySystem

safetysystemA SafetySystem defektvédelmi rendszer egy igen tömör és kemény nejlonrétegből és egy kevlárrétegből áll. Az eredmény egy átszúrás és vágásbiztos rendszer. A SafetySystem defektvédelmi rendszer az átszúródástól védi az abroncsot. Ellenáll a hegyes köveknek, tüskéknek és üvegszilánkoknak. A Safety System kellő puhaságot és flexibilitást biztosít az abroncsnak, valamint jól illeszkedik annak gördülő mozgásához. Az abroncs gördülő ellenállása ezáltal egyáltalán nem növekszik. A SafetySystem rendszer az abroncs futófelülete alatt helyezkedik el, a profilozás alatt. Védi a felületét és hosszú élettartamot biztosít az abroncsnak.

PolyX Breaker

vectran

Újfajta eljárással sikerült jelenlegi defekt elleni védőrétegünket egy új PolyX réteggel kiegészíteni. először használunk poliésztert, ezzel az autógumi gyártásban szerzett tapasztalatainkhoz nyúlunk vissza, ahol is már régóta sikeresen használjuk a poliésztert. Az újPolyX szövetünk előnye a részletekben rejlik. A szálakat az előállítás során többször keresztezzük. Ezáltal egy rendkívül sűrű anyagot kapunk, minimális szabad hellyel a szálak között. Az eredmény: Mindegy, hogy hegyes tüskékről vagy nagy szilánkokról van szó, a PolyXrendkívül defektbiztos és ellenálló, mindenfajta idegen test ellen, anélkül, hogy a gördülő ellenállást negatívan befolyásolná.

Plus

plusbreakerA futófelület és az alapváz között egy nagyon rugalmas, speciális kaucsukból készült defekt elleni védőrétek kerül bevetésre. Ez a védőréteg szinte áthatolhatatlan, semmilyen idegen tárgynak nincs esélye. Még egy rajzszög sem képes ezen a rétegen átjutni. Az alapvázat megbízhatóan védi a sérülésektől. A Plus réteggel ellátott gumiabroncsok mostanra már szinte valamennyi felhasználási területen megtalálhatóak: mindegy, hogy versenykerékpárról, cyclocross-ról, vagy városi / trekking kerékpárról van szó, a Plus réteg maximális biztonságot garantál anélkül, hogy a gumiabroncs egyéb menettulajdonságait negatívan befolyásolná. A rétegek úgy lettek összeállítva, hogy az abroncsnál a kanyarokban sincs semmi változás. A Plusréteg a defekt elleni védelem maga. 

Safety+

safety+Elektromos kerékpárok speciális igényeihez tervezett magas elaszticitású anyaggal kombinált SafetySystem védőréteg. Tulajdonságának köszönhetően alacsony gördülési ellenállással rendelkező, mégis kiváló vágás és szúrásbiztos tulajdonságú gumiköpeny. 

NyTech Breaker

nytechbreakerA már jól bevált SafetySystem technológia lapján fejlesztett defektvédelmi rendszer. A nejlonszövet a kevlár erősítésű szálhoz hasonlóan tesz ellenállóvá a vágásokkal és szúrásokkal szemben alacsonyabb súly és kisebb gördülési ellenállás mellett. 

continental black chilly logoA Németországban előállított Black Chili futófelületi gumikeverék az eddigi legjobb megoldás az ideális tapadásra és a legkisebb gördülő-ellenállásra. A legújabb polimerek, a nanoterületen optimalizált koromrészecskék és egyéb töltőanyagok garantálják az egyedülálló teljesítményt az MTB-Downhill köpenyektől az időfutam abroncsokig valamennyi felhasználási területen. A BlackChili Compound 26 %-kal javítja a gördülő-ellenállást, ugyanakkor 30 %-kal jobb tapadást tesz lehetővé szemben az aktivált szilika-keverékekkel és mindezt a futóteljesítmény megtartása mellett.