K-Guard

kevlar guardA Schwalbe által alkalmazott alap defektvédelem. Anyaga KEVLAR®-al erősített természetes gumi. A Schwalbe már az általános ActiveLine csoportnál is minimum 50EPI karkasszt (szövetsűrűséget) alakalmaz.

RaceGuard

raceguardSpeciális nejlonból és gumiból összeállított többrétegi defektvédő szalag. Alacsony súlya mellett hatékony védelem nyújt defektek ellen.

V-Guard

v-guardA hig-tech szövet anyag extreme vágás álló, ami lehetővé teszi minden könnyű külsőben a magas szintű defektvédelem alkalmazását. SnakeSkin-el és a megerősített oldalfallal Kombinált változatát nevezik DoubleDefense-nek.

Plus PunctureGuard

punctureguardUgyanazt a biztonságot nyújtja mint a GreenGuard, de kevésbbé rugalmas és megfizethetőbb árú.

GreenGuard

greenguardA defektvédelmi elv hasonló mint a SmartGuard de csak 3mm vastag réteget alkalmaz. Egyharmada az elasztikus természetes kaucsuknak újrafelhasznált latex termékekből származik.

SmartGuard

smartguardA Schwalbe által alkalmazott leghatásosabb defektvédő védőszalag. Az 5mm vastag speciális gumiszalag a futófelület alatt található. A futófelületbe beleszúródó tárgyak elakadnak benne, így például ha egy rajzszöget állítanánk bele a gumiba, az is csak beleszúródna anélkül, hogy defektet okozna. (Nem extra hosszú rajzszök csak olyan rajzszögecske)