banner shimano spd

Az SPD jelentése Shimano Pedálozási Dinamika. Ez egy egymáshoz kapcsolódó cipő-pedál rendszert jelent, mely a pedálkötés és cipőtalp merevsége miatt hatékonyabb és kényelmesebb pedálozást tesz lehetővé. Az Off-Road és Túra-Multisport cipők sülyesztett stoplija nem akadályozza a gyaloglást mivel a stopli a talajjal nem érintkezik.

shimano spd rendszer

A SHIMANO eredetileg az MTB kerékpározás igényeihez fejlesztette ki az SPD-rendszert. A hagyományos klipszes rögzítést  felváltó, a stoplit a cipőtalpba rejtő pedálkötés rendszerrel a SHIMANO forradalmasította a terepkerékpározás  hatékonyságát és biztonságát a jobb irányíthatósággal és erőátvitellelllel. A jelenlegi cipők és pedálok többféle felhasználáshoz igazodnak. A hagyományos SPD rendszert terep-, és túracipőkön alkalmazzák.

spd sl rendszer

Az SPD-SL rendszer országúti kerékpározásra lett kifejlesztve. Az új SPD-SL rendszert kifejezetten a versenyzők tapasztalata és igényei szerint tervezték. Az SPD-SL  nagyméretű, alacsony dokkoló felületet használ, mely javítja a cipő stabilitását, növeli a hajtás hatékonyságát. A sima talpú SPD-SL országúti cipők gyaloglásra nem alkalmasak!