Webáruház: Casco sisakok

casco sisak logo

Casco technológiai fejlesztések

Monocoque in mold combi:

Kívül robosztus Hard-shell héjszerkezet, belül könnyű In-Mold váz. Új könnyűsúlyú kombinációja az ütéselnyelő EPS belső váznak és a kemény külső héjnak.

Monocoque in mold plus:

Az ütéselnyelő EPS belső váz és a kemény külső héj egyesítése egy robosztus és biztonságos egységet képez, valamint kiváló hőálló képességgel látja el a sisakot. 

Monocoque ultra:

Ezen innovatív technológiával ellátott fejvédők külső héjszerkezete több különböző rétegből áll, mely garantálja a legmagasabb szintű védelmet és a divatos sisakforma kialakításának lehetőségét.

Freshair Ventilation szellőzés:

Kifinomult szellőzőrendszer, mely a belső héjban biztosítja a folyamatos szellőzést és kipárolgást, ezáltal az állandóan optimális fejklímát. 

Freshair Ventilation 2. szellőzés:

A sisak felső részén található nagyméretű szellőzőnyílásoknak köszönhetően a menetszél akadálymentesen átjárja a teljes sisakot, ezáltal folyamatosan biztosítva viselőjének a maximális szellőzést.

360 fokos láthatóság:

Fokozott biztonság a városi közlekedésben! Fényvisszaverős MyStyle drótok, melyek 360 fokos szögben, minden oldalról biztosítják a láthatóságot. Fokozzák a passzív védelmet és elősegítik a jobb láthatóságot szürkületben vagy rossz látási körülmények között.

MyStyle zsinór:

Cserélhető színű, fényvisszaverős madzag, mely 360 fokos láthatósággal fokozza a passzív védelmet és tükrözi viselőjének egyéni stílusát.

Klima Automatik szellőzés:

A sisak felületén számos elülső és felső szellőzőnyílás biztosítja a menetszél folyamatos bejutását és az izzadság kipárolgását, ezáltal az állandóan optimális fejklímát.

Aircontrol szellőzés:

Kétrészes ventillációs rendszer. Egy légbeömlő nyílás elől és egy hátul biztosítja a megfelelő szellőzést.

Patent-Strapping pántrendszer:

A hárompontos rögzítésű biztonsági pánt és a felülről párnázott csat könnyű kezelhetőséget és garantáltan becsípődésmentes bekapcsolást biztosít a kicsiknek.

Casco-Loc csatolórendszer:

Gyors, egykezes nyitás és szuper egyszerű beállítás! Baleset esetén a Casco-Loc rendszer gyorsan, egy kézzel is egyszerűen kioldható. 

Pehelykönnyű súly:

A legkisebb súly a legnagyobb védelem mellett. Forradalmi technológiák sora teszi a Casco bukósisakokat rendkívül könnyűvé és biztonságossá.

Négy évszakos kialakítás:

Egyes városi és gyerek bukósisakok opcionális téli fülvédővel és fényvisszaverős esővédő huzattal szerelhetők fel, így az időjárástól és hőmérséklettől függetlenül egész évben használhatóak.

Frameworx belső merevítés:

Polikarbonát vázkeret, ami úgy maximalizálja a biztonságot, hogy esésnél a becsapódási energiát a lehető legnagyobb felületen vezeti el. Hatására a sisak kulcsfontosságú részei többszöri becsapódás után sem esnek szét.     

Disk fit Comfort méretállító rendszer:

Az ideális komfort érdekében horizontálisan és vertikálisan is állítható. 

Disk fit Vario méretállító rendszer

Megújult méretállító rendszer, mely a maximális komfort érdekében horizontálisan és vertikálisan is állítható, hogy a lehető legjobban illeszkedjen minden fejformára.

Adaptive Aerodynamik:

Az adaptív aerodinamika technológia lényege, hogy a sisak minden esetben alkalmazkodik a különböző testtartások által szabott levegőáramlási feltételekhez, ezáltal mindig a lehető legjobb teljesítményt segíti elő.Ezt a tulajdonságot részben a különleges, szélcsatornában kikísérletezett sisakforma, részben a turbolencia minimalizálására kialakított légbeömlő és kivezető nyílások biztosítják.A többszörösen lekerekített élek szintén segítenek csökkenteni az indukált légellenállást.

AIRfit érintkezésmentes illeszkedés:

Egy minden egyes fejformához egyaránt kényelmesen illeszkedő belső hálónak köszönhetően fejünk nem érintkezik közvetlenül a sisakkal, így a háló és a sisak közötti részt átjáró hűsítő menetszél folyamatosan biztosítja a maximális szellőzést és a levegő állandó áramlását.

Alumínium rovarháló:

Robosztus, mégis könnyű rovarháló strapabíró alumíniumból. Becsapódás esetén a legkeményebb kitinpáncélú rovarok esetén is megvédi a koponyát a szükségtelen lékeléstől.

Double Shell héjszerkezet:

A sisak dupla héjszerkezete szolgáltatja a fokozott ellenállóságot és a váz szerkezetének szilárdságát.

Flip-Up SPEEDmask:

Az optikailag első osztályú integrált lencse egyedülálló módon akár menet közben is egy egyszerű mozdulattal a sisak tetejére csúsztatható.

A prémium minőségű fotokromatikus lencsék négy különböző színben kaphatók és saját kezűleg is pillanatok alatt kicserélhetők.
A hagyományos napszemüvegekhez képest a SPEEDmaskegy rendkívül széles panoráma-látóteret biztosít viselője számára.
SPEEDmask lencse használata dioptriás szemüveg viselését is lehetővé teszi. 

Szemüvegeseknek is ajánlott:

A SPEEDmask lencse használata dioptriás szemüveg viselését is lehetővé teszi.

Vautron Automatic: 

A Casco legújabb fejlesztésű lencséje a Vautron Automatic, mely másodpercek alatt automatikusan alkalmazkodik a változó időjárási és fényviszonyokhoz.

  • optikailag első osztályú, prémium minőségű lencse
  • gyorsan és automatikusan alkalmazkodik az aktuális időjárási és fényviszonyokhoz
  • kristálytiszta, torzításmentes látást biztosít
  • kiemeli a kontrasztokat
  • öntisztuló, vízlepergető

Mosható bélés:

Kényelmes, egyszerűen kipattintható és mosható bélés.

2 in 1 concept:

Lecsatolható állvédő. Használja a bukót a szivacsozott állvédővel vagy anélkül!

Zárt oldalfelület:

A SPEEDairo oldala zárt, hátsó felülete bordázott, ezzel is elősegítve a kisebb légellenállást, mely az áramvonalas légelvezető élekkel és a megfelelő testhelyzettel összhangban, úgynevezett adaptív aerodinamikát eredményez.

Megnövelt tarkóvédelmi zóna:

A hagyományos sisakok esetében védtelenül hagyott fül mögötti tarkórész megerősítésével fokozott biztonság és stabilitás érhető el.

Tökéletes ergonómia:

Minden gyereküléshez és utánfutóhoz igazodó forma. Gyermekünk anélkül szundíthat egyet, hogy elaludná a nyakát.


Casco sisakmodellek áttekintő leírása

Activ-TC

A tesztgyőztes! Az Activ-TC a CASCO általános felhasználásra tervezett modellje. Igazi városi mindenes az aktív kerékpárosoknak, legyen szó mindennapos munkába járásról, vagy Balaton kerülésről,melyet az első számú német tesztmagazin, a Stiftung Warentest is győztesnek hozott ki összehasonlító vizsgálatában. A szellőzése kiváló, 26 nyílás és a Freshair légcsatornarendszer gondoskodik a fej állandó hűtéséről, a Casco-Loc csatoló rendszer pedig akár menet közben is egy gyors mozdulattal, egy kézzel is egyszerűen kioldható. A Disc fit Vario méretállító rendszernek köszönhetően az Activ-TC mind oldalirányba, mind függőlegesen állítható, így bármilyen fejforma esetén pontos illeszkedést biztosít. A sisak könnyű, inmold szerkezetének integritása a Monocoque plus eljárással lett növelve, amelynek lényege, hogy a külső polikarbonát héj teljes egészében körülöleli a bukó EPS-testét. Ez a megoldás leginkább a megerősített tarkóvédő résznél fedezhető fel, ami kimondottan az általános városi felhasználás esetében előnyös. Az Activ-TC testesíti meg a biztonság, kényelem és a kis tömeg ideális egyensúlyát. Az egyedi megjelenés tovább fokozható a közlekedésben passzív védelmet nyújtó, fényvisszaverős MyStyle drótokkal. 

Az Activ-TC esetében alkalmazott Casco technológiák:

Monocoque in mold plus: Az ütéselnyelő EPS belső váz és a kemény külső héj egyesítése egy robosztus és biztonságos egységet képez, valamint kiváló hőálló képességgel látja el a sisakot.
Megnövelt tarkóvédelmi zóna: A hagyományos sisakok esetében védtelenül hagyott fül mögötti tarkórész megerősítésével fokozott biztonság és stabilitás érhető el.
Freshair Ventilation szellőzés: Kifinomult szellőzőrendszer, mely a belső héjban biztosítja a folyamatos szellőzést és kipárolgást, ezáltal az állandóan optimális fejklímát. 
Disk fit Vario méretállító rendszer: Megújult méretállító rendszer, mely a maximális komfort érdekében horizontálisan és vertikálisan is állítható, hogy a lehető legjobban illeszkedjen minden fejformára.
MyStyle zsinór: Cserélhető színű, fényvisszaverős madzag, mely 360 fokos láthatósággal fokozza a passzív védelmetés tükrözi viselőjének egyéni stílusát.
Casco Loc csatolórendszer: Gyors, egykezes nyitás és szuper egyszerű beállítás! A Casco Loc gyorscsatoló rendszer akár menet közben is egy gyors mozdulattal, egy kézzel is egyszerűen kioldható.
Alumínium rovarháló: Robosztus, mégis könnyű rovarháló strapabíró alumíniumból.
Napellenzővel, vagy anélkül is használható.

Sportiv-TC

Kényelem és elegancia minden évszakban!A Sportiv-TC a népszerű Activ-TC modell továbbfejlesztett változata. A fokozott tarkóvédelemnek köszönhetően még nagyobb biztonság és stabilitás jellemzi, ami a városi használat során különösen fontos, megjelenése pedig az elegáns barna elemekkel kiegészítve, kétségtelenül egyedülálló. Ebben a sisakban az Activ-TC esetében is használt Monocoque in mold plus technológia mellett az EPS hab kapott egy belső polikarbonát (Frameworx) merevítő bordázatot,mely ütközésnél a becsapódási energiát a lehető legnagyobb felületen vezeti el. Csatmechanikája szintén egy kézzel is könnyen oldható és zárható. Hevedere nem csak kerületében, de magasságában is állítható, hogy a lehető legjobban illeszkedjen minden fejformára.

Egyedi megoldás a fényvisszaverős esővédő huzat, mely pillanatok alatt felszerelhető a sisak tetejére, így hűvös időjárásban vagy esőben is védi a fejet a lehűléstől és az elázástól. Sőt a hideg időszak beköszöntével egy téli fülvédővel kiegészített puha béléssel is fel lehet szerelni a bukót. 

A Sportiv-TC esetében alkalmazott Casco technológiák:

Négy évszakos kialakítás: Opcionális téli fülvédővel és fényvisszaverős esővédő huzattal szerelhető fel, így az időjárástól és hőmérséklettől függetlenül egész évben használható.

Frameworx belső merevítés: Polikarbonát vázkeret, mely úgy maximalizálja a biztonságot, hogy esésnél a becsapódási energiát a lehető legnagyobb felületen vezeti el. Hatására a sisak kulcsfontosságú részei többszöri becsapódás után sem esnek szét.

Megnövelt tarkóvédelmi zóna: A hagyományos sisakok esetében védtelenül hagyott fül mögötti tarkórész megerősítésével fokozott biztonság és stabilitás érhető el.

Monocoque in mold plus: Az ütéselnyelő EPS belső váz és a kemény külső héj egyesítése egy robosztus és biztonságos egységet képez, valamint kiváló hőálló képességgel látja el a sisakot.

Freshair Ventilation szellőzés: Kifinomult szellőzőrendszer, mely a belső héjban biztosítja a folyamatos szellőzést és kipárolgást, ezáltal az állandóan optimális fejklímát.

Disk fit Vario méretállító rendszer: Megújult méretállító rendszer, mely a maximális komfort érdekében horizontálisan és vertikálisan is állítható, hogy a lehető legjobban illeszkedjen minden fejformára.

MyStyle zsinór: Cserélhető színű, fényvisszaverős madzag, mely 360fokos láthatósággal fokozza a passzív védelmetés tükrözi viselőjének egyéni stílusát.

Casco Loc csatolórendszer: Gyors, egykezes nyitás és szuper egyszerű beállítás! A Casco Loc gyorscsatoló rendszer akár menet közben is egy gyors mozdulattal, egy kézzel is egyszerűen kioldható.

Alumínium rovarháló: Robosztus, mégis könnyű rovarháló strapabíró alumíniumból.

Napellenzővel, vagy anélkül is használható.


Minőség orientált cégfilozófia.

A családi tulajdonban lévő német Casco cég 1989-es alapítása óta kizárólag prémium minőségű fejvédők gyártására fókuszál.

The Style of Protection. Divat a védelemben!

A SASCO olyan termékeket állít elő melyek a legmagasabb szintű védelmet, funkcionalitást és kényelmet biztosítják, valamint tükrözik viselőjük egyéni stílusát és személyiségét.

Európai gyártás.

A távol-keleti tömegtermelés hiányosságai helyett a megbízható minőséget a teljes egészében Európában zajló gyártási folyamat és a kompromisszummentes német precizitás garantálja.

Folyamatos termékfejlesztés és innováció.

A Casco mérnökei sosem elégszenek meg a pillanatnyi eredményekkel, sőt, mindinkább újító feltalálói szellemiséggel tűnnek ki a versenytársak közül.

Folyamatos tesztelés.

A márka sikerei szoros összefüggésben állnak az állandó fejlesztésekkel és az élsportolók támogatásával, ezért a Casco többek között számos olimpiai és világbajnokot is bevon az új termékek fejlesztésébe.

1 év 50%-os töréskedvezmény.

A Casco márka prémium kerékpáros fejvédői megfelelnek a legszigorúbb biztonsági elvárásoknak, ezért a vásárlástól számított 1 éven belüli, balesetben történt törés esetén a fejvédőt 50%-os térítés ellenében kicseréljük.

Európai sisaktrend.

Az egyedi formavilág és exkluzív megjelenés mellett jól átgondolt fejlesztések sora teszi a céget Európa egyik vezető sisakmárkájává.

Minden CASCO sisak megfelel az EN 1078-as szabványnak!

CASCO - A sisakgyártásra szakosodott európai manufaktúra.

A családi tulajdonban lévő német CASCO cég 1989-es alapítása óta kizárólag prémium minőségű sisakok gyártására fókuszál. A vállalat filozófiája, hogy olyan termékeket állítson elő, melyek a legmagasabb szintű védelmet, funkcionalitást és kényelmet biztosítják, ám a CASCO sokkal több, mint egy kivételes design-koncepció: az egyedi formavilág és exkluzív megjelenés mellett jól átgondolt fejlesztések sora teszi a céget Európa egyik vezető sisakmárkájává. A termékpalettán az egyedi kerékpár-, lovagló- és sí sisakok mellett saját fejlesztésű mágneses csatlakozású síszemüvegek, valamint fotokromatikus napszemüvegek is megtalálhatók.

A CASCO csapata sosem elégszik meg a pillanatnyi eredményekkel, sőt, mindinkább újító feltalálói szellemiségével tűnik ki versenytársai közül. Éppen ezért nem meglepő, hogy az elmúlt években a cég számos saját szabadalommal hívta fel magára a nemzetközi szakma figyelmét. A márka sikerei szoros összefüggésben állnak az állandó fejlesztésekkel és az élsportolók támogatásával, ezért a CASCO többek között számos olimpiai és világbajnokot is bevon az új termékek fejlesztésébe.

A CASCO márka prémium kerékpáros fejvédői megfelelnek a legszigorúbb biztonsági elvárásoknak, mindemellett a cég a „The Style of Protection” mottó szellemében a sisakok divatos megjelenésére is kiemelt hangsúlyt fektet. A CASCO bukósisakok viselete nemcsak a fejsérülések elkerülése érdekében ajánlott, hanem modern és fiatalos divat kiegészítőként is, amely tükrözi viselőjének egyéni stílusát és személyiségét.